De Cremerstraat is vanaf 10 oktober tien weken lang het veld van werkzaamheden. De gemeente Utrecht start met het vernieuwen van grondkabels voor de openbare verlichting, naar verwachting afgerond voor het kerstweekend.

De grondkabels zijn aan vervanging toe, als onderdeel van de herinrichting van de Cremerstraat als fietsstraat. Enkele lichtmasten worden verplaatst, die krijgen moderne LED-verlichting.

Op sommige plaatsen gaat de stoep voor de derde keer open. “Reden hiervan is dat er verschillend werk moet gebeuren door twee partijen. Het is niet mogelijk dat ze tegelijkertijd werken. Dit komt door het aantal meters kabel/leiding dat een aannemer per dag kan vervangen. Daarom is ervoor gekozen om de werkzaamheden na elkaar uit te voeren en om de stoep elke keer zo snel mogelijk dicht te maken”, staat in een gemeenteverklaring.

Mogelijke overlast
Bewoners van de Cremerstraat moeten rekening houden dat op sommige dagen hun woning minder goed bereikbaar is. Aan het einde van elke werkdag wordt de stoep weer dichtgemaakt.

Ook worden de bomen op het Cremerplein (ter hoogte van huisnummer 54) gekapt door de gemeente. Dit gebeurt voor de veiligheid, omdat ze bijvoorbeeld kunnen afwaaien.

Fietsstraat
Gemeente Utrecht wil van de Cremerstraat een fietsstraat maken. De straat wordt onderdeel van een doorfietsroute tussen Vleuten, Leidsche Rijn en het centrum van de stad. Op doorfietsroutes kunnen, volgens de gemeente, fietsers prettig en veilig doorfietsen en sneller langere afstanden afleggen. Het streven is om de uitvoering in het voorjaar van 2017 af te ronden.