In mijn tienerjaren heb ik in totaal 3 jaar in relaties gezeten. Eind augustus vorig jaar ging mijn laatste relatie van 2 jaar uit. Dit was een hele verandering voor mij en voelde me heel erg eenzaam in het begin. Nu vind ik het de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

De meeste lezers zullen in het begin hebben gedacht; 3 jaar relaties? Dat is helemaal niet lang! Klopt, maar voor een tiener zijn dat wel lange periodes, omdat je nog niet zo lang rondloopt op deze aardbol. Ook hebben die relaties grote invloeden op mij gehad. Dat komt omdat ik een jong meisje was met onzekerheden en opeens zit je dan in een “volwassen” relatie. Je groeit letterlijk een beetje op met de persoon op wie je verliefd bent. Daardoor wist ik me even geen raad toen het uitging; Ik ben voor het eerst weer single, wat nu?

Ik ging na twee maanden afspreken met verschillende jongens, maar die pasten niet goed bij mij. In deze periode kregen heel veel vriendinnen van mij wel vriendjes en werd me ook continu gevraagd wanneer ik weer een vriendje kreeg. Hierdoor voelde ik me best alleen. Ook werd ik onzeker naar jongens toe.

Op een gegeven moment ging de knop om. Ik werd volwassener en kreeg vaak de problemen aan te horen van vriendinnen. Zo zouden hun vriendjes te aanhankelijk zijn of juist erg de ander op afstand houden. Hierdoor voelde ik me vaak opgelucht; pfieeuw, ik heb deze problemen en onzekerheden gelukkig niet meer!

Van alleen zijn werd ik dus nog volwassener. Ik leerde mezelf beter kennen en begon sterker in mijn schoenen te staan. Alleen zijn vind ik niet meer erg, ik vind het heerlijk! Ik ben beste vriendinnen met mezelf geworden. Als een jongen mij niet leuk vind, denk ik niet meer; oh wat mankeert er aan mij? Dan denk ik; jammer dan, iedereen heeft weer een andere smaak.

Aan alle jonge lezers zou ik graag willen meegeven dat single zijn helemaal niet erg is. Het is juist goed voor nieuwe relaties, want je leert jezelf veel beter kennen. Daardoor wordt een relatie veel gezonder.