In Kanaleneiland heeft in de nacht van zondag 26 maart op maandag 27 maart brand gewoed in twee auto’s. De brand vond plaats op de Livingstonelaan, en het is nog onduidelijk of er sprake is van brandstichting. De politie is gestart met een onderzoek.

Er lijkt geen einde te komen aan de reeks autobranden in Utrecht. Sinds 2013 zijn er 588 auto’s in vlammen opgegaan, in onder andere Overvecht, Kanaleneiland, Leidsche Rijn en Hoograven. Het Openbaar Ministerie heeft begin dit jaar aan DUIC laten weten dat het lastig is om onderzoek te doen, omdat er bij een uitgebrande auto bijna nooit sporen gevonden worden.

De gemeente probeert op verschillende manieren de dader(s) van de branden te achterhalen. Het OM heeft, samen met de burgemeester, een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot het oplossen van één of meerdere autobranden in Utrecht. Die beloning kan worden verdeeld onder meerdere tipsgevers. Ook is er in februari van dit jaar een tiplijn opgezet waar mensen met hun tips terecht kunnen.

De politie Utrecht roept op om informatie door te geven. “Het hoeft geen compleet verhaal te zijn. Ook kleine beetjes informatie kunnen helpen”, schrijven zij op Facebook.