De verkiezingen zijn aanstaande woensdag al, maar het bezorgen van de stempassen op 114 adressen in de Dichterswijk is verkeerd gegaan, heeft de gemeente afgelopen maandag bekend gemaakt. Wat nu?

De gemeente had afgelopen weken al een aantal tips ontvangen van mensen die het wel erg lang vonden duren en kreeg al snel het vermoeden dat er waarschijnlijk iets mis was gegaan.

Bewoners van de Bijleveldstraat, het Merwedeplantsoenen de Molenbeekstraat hebben geen stempas en pas voor het referendum over de sleepwet ontvangen in de afgelopen weken. Het gaat in totaal om 218 kiesgerechtigden. De bewoners zijn per brief geïnformeerd en kunnen dinsdag hun stempas alsnog ophalen in het gemeentehuis, die speciaal zijn openingstijden heeft aangepast, zodat iedereen de kans krijgt om zijn of haar stempas op tijd op te halen.

Het is fout gegaan bij het bezorgen, maar de gemeente weet verder nog niet exact wat er is gebeurd en zijn dat aan het onderzoeken met PostNL. Als het goed is kan dus toch iedereen woensdag met stempas en al naar de stembus.