In Utrecht is er sprake van een constant tekort aan sociale huurwoningen, zo ook in de wijk West. Om het tekort aan sociale huurwoningen te verminderen zijn er meerdere plannen bekend gemaakt voor de wijken in –en om Utrecht. 

Nieuwegein
De gemeente heeft samen met woningcorporaties de afspraak gemaakt om vierhonderd sociale huurwoningen te realiseren. Zo worden er in het voormalig gemeentehuis van Nieuwegein 250 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd.

Tuindorp
Ook zijn er plannen voor voormalig zorgcentrum De Lichtkring in Tuindorp. De 89 voormalige zorgwoningen worden ‘omgetoverd’ tot sociale huurwoningen. De huurders van de overige aanleunwoningen in het pand zullen geen verandering ervaren.

Woningcorporatie Mitros
De woningcorporatie Mitros neemt 41 woningen af in Zijdebalen. Op 12 oktober van dit jaar is de overeenkomst ondertekend. Ook wethouder Paulus Jansen was hierbij aanwezig. ‘’Er is een schreeuwend tekort aan sociale huur in de stad. Dat geldt niet alleen voor mini-appartementen, maar ook wat grotere appartementen. Die worden hier gebouwd.’’, aldus de wethouder op www.vastgoedmarkt.nl.

Voor Utrecht West zijn er geen nieuwe plannen bekend gemaakt. Voor de mensen die op zoek zijn naar een woning in West, is Tuindorp of Zijdebalen een goede tweede optie.