In Rivierenwijk Utrecht staan zo’n 160 woningen in de steigers. De Utrechtse corporatie Bo-Ex is sinds augustus 2017 bezig met de woningen zowel binnen als buitenshuis te renoveren, omdat ze niet aan de huidige eisen voldoen.

Toen Bo-Ex in 2017 een start wilde maken aan het renoveren van de 160 woningen in de Maas-, Waal, Dinkel- en Eemstraat, liep het bedrijf al meteen vertraging op. De start viel in het broedseizoen van de vogels, waardoor er vanuit de bewoners veel protest ontstond en de renovatie nog even op zich liet wachten.
Afgelopen december zou het renovatieproject helemaal af zijn, maar door de barre weersomstandigheden moesten de werkzaamheden van Bo-Ex uitgesteld worden.

Door de wisselende datums en het onvoorspelbare weer, want maart roert zijn staart,  is er bij de bewoners van de Rivierenwijk lichtelijk roering ontstaan. Ze weten niet waar ze aan toe zijn en wat er allemaal te gebeuren staat. Bewoner Willem – “Het wachten is vervelend, je weet niet waar je aan toe bent. Een tijd geleden zouden er twee mensen langskomen om mijn keukenblok te vervangen, toen ik de deur opende stonden er 4 mensen. Het overviel me. Kijk het zijn maar kleine dingen, maar handig is het niet.”
Bewoonster R. Mud wacht ondertussen al 3 weken op dubbele beglazing. De stookkosten lopen op deze manier hoog op, wat ook ten nadelen is voor Bo-Ex.

In de algemene huurvoorwaarden van Bo-Ex is voor de huurders een reglement opgesteld. Onder Artikel 8 Het uitvoeren van werkzaamheden door verhuurder staat onder andere: “Bedoelde werkzaamheden vinden, na voorafgaande aankondiging van de data, dagdeel/delen of indien mogelijk tijdstippen, plaats op werkdagen tussen 7.30 en 16.30 uur, dringende gevallen echter uitgezonderd.”

Het is te hopen dat de lente snel doorbreekt en Bo-Ex zijn renovatiewerkzaamheden weer kan hervatten.