De rechter heeft vandaag in de rechtbank in Utrecht uitspraak gedaan in de zaak van Achraf B. De man werd verdacht van de handel in cocaïne over een periode van twee jaar. De rechter heeft B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden proeftijd. De verdachte zit momenteel vast en heeft afstand gedaan van de zaak. Daarom was hij niet aanwezig tijdens de uitspraak.

De 23-jarige Achraf B. stond terecht voor het plegen van twee feiten: het handelen in cocaïne en het bezit van de drug. De officier van Justitie achtte bewezen dat de man over een periode van twee jaar in de handel zou hebben gezeten. Dit mede door een drietal getuigen, waarvan een bij de zitting van 11 mei aanwezig was.

Tijdens een eerdere zitting bekende Achraf B. uit Zeist zijn betrokkenheid bij de handel in drugs. Hij zou de dealertelefoon voor een periode van twee maanden van een kennis hebben overgenomen om zijn klandizie te onderhouden terwijl deze in het buitenland verbleef.

Over de duur van de handel in cocaïne konden de advocaat van de verdachte en de officier van Justitie het niet eens worden. Volgens de officier van Justitie zou er geen enkele aanleiding voor de getuigen zijn geweest om valse beweringen te doen over de tijd die Achraf B. in de handel zou hebben gezeten.

De rechtbank acht B. schuldig voor het plegen van beide misdrijven, zowel het dealen als het bezit van de cocaïne. Daarom heeft de rechter de man veroordeeld tot een straf van 24 maanden, waarvan 6 maanden proeftijd. De sporttas met daarin 12350 euro en honderdvijftig euro aan contant geld, beide aangetroffen tijdens een huiszoeking bij het woonadres van B, worden verbeurd verklaard, omdat het geld verdiend zou zijn met criminele activiteiten.

Het volledige verslag van de zitting van 11 mei, waarin de zaak inhoudelijk is behandeld, is hier te lezen.