De warme nazomer heeft in september voor extra gasten gezorgd. Dit is iets waar de horecagelegenheden niet op gerekend hadden. De scholen zijn weer begonnen waardoor er minder personeel beschikbaar is om te werken.

September was een maand waar veel weerrecords zijn gebroken. Een groot aantal mensen hebben met het mooie weer een terras opgezocht om vervolgens in de warme zon iets te gaan drinken en eten. Voor veel restaurants was het financieel geen slechte maand.

Niet gemakkelijk
“Dankzij het mooie weer trekken we extra gasten aan”, vertelt een kelner van Restaurant West. Er zit wel een keerzijde aan al die extra gasten. Dit betekent wel dat extra personeel moet worden ingezet, maar dat gaat niet gemakkelijk. “Doordat de scholen weer zijn begonnen is het lastiger om personeel te vinden die tijd hebben om te werken. We hebben veel studenten in dienst en het schoolrooster moet dan aansluiten bij onze wensen.”

Doordat de temperaturen weer dalen en de herfst is begonnen begint zullen restaurants opgelucht ademhalen. De restaurants kunnen voortaan weer de tafels binnen gaan dekken.