Er wordt een nieuwe voetbalkooi aangelegd aan de achterzijde van de Ravellaan 96, een straat in de wijk Welgelegen. Dit is een initiatief van Socius, beheerder van jongerenwoningen, en bewoners om meer speelgelegenheid te creëren.

De gemeente heeft op 28 oktober in de nieuwsbrief voor wijk West bekendgemaakt dat de voetbalkooi aan de achterzijde van het huidige Kantien plaats zal nemen. Kantien was voorheen een oude kantine in een kantoorpand van de gemeente. Deze kantine is omgetoverd tot een restaurant, te vinden in Park Welgelegen tussen de wijken Oog in Al, Lombok en Kanaleneiland, waar je kunt lunchen, borrelen en dineren.

Omdat er in Welgelegen te weinig speelgelegenheid is hebben bewoners en Socius, beheerder van de jongerenwoningen in dit voormalige gemeentelijke kantoorpand, dit initiatief genomen. De gemeente heeft aan dit initiatief bijgedragen vanuit het Initiatievenfonds. Het Initiatievenfonds is opgericht om mensen aan te moedigen zich samen in te zetten voor de wijk. Ook wordt er rekening gehouden met mogelijke overlast die deze voetbalkooi kan creëren. De kooi wordt namelijk afsluitbaar en zo wordt overlast in de avonduren voorkomen.