Het is u misschien opgevallen dat er dit jaar een partij meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van Utrecht 2018 die u nog niet eerder heeft gezien; de Seniorenpartij Utrecht. Deze partij is voortgekomen uit de oorspronkelijke partij 50PLUS. Robert Biever, mede-oprichter van deze nieuwe partij, doet zijn verhaal.

De leden van 50PLUS hebben twee maal toe geprobeerd om met deze partij mee te kunnen doen aan de verkiezingen in Utrecht dit jaar. Ondanks dat een groot deel van de landelijke leden van de 50PLUS partij achter de deelname stond, werd het verzoek om mee te doen toch afgekeurd. De commissie van de 50PLUS partij was van mening dat het bestuur van het regionale platvorm de partij niet goed kon begeleiden in Utrecht. Dit zorgde voor veel verbazing. Utrecht is juist een belangrijke stad om mee te doen. Het is een van de vier grote steden in Nederland en daarbij komt kijken dat ze veel steun hadden van hogerop. Toch werden de verzoeken om deel te nemen afgewezen. De reden: de partij zou niet goed begeleid kunnen worden in Utrecht. Robert Biever zou oorspronkelijk de kar moeten trekken voor de 50PLUS partij. Nu dit feest niet doorging, is er besloten dat hij, samen met andere leden, een nieuwe partij op zou richten; de Senioren Partij. Zij zijn van mening dat ze de hulp van hogerhand niet nodig hebben.

De Seniorenpartij heeft een bredere doelgroep dan de 50PLUS partij. De nieuwe partij richt zich op de 45 plussers en ouder. In tegenstelling tot de 50PLUS Partij, die zich hoofdzakelijk richtten op de 50-plussers en hun pensioenen. Ook belangrijk, maar er wordt toch liever breder gedacht in de Seniorenpartij. Hier staat de verbinding tussen jongeren (studenten) en ouderen centraal. Het idee is dan ook om deze twee groepen te laten samenwonen in bijvoorbeeld een oud opgeknapt pand. De jongeren vinden hierdoor een betaalbare woning en de ouderen worden hierdoor uit hun isolement gehaald. “Je slaat hier twee vliegen in één klap” zegt Robert Biever. 

Ondertussen zijn ze druk bezig met zich te profileren. Dit doen ze door gebruik te maken van social media, flyers uit te delen en vooral ook debatten bij te wonen en uit te voeren. Er wordt gestreefd om 4 zetels te behalen. Meer is altijd welkom. Of de ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd is nog maar de vraag. Eerst de uitslag afwachten. Dan kan er pas actie worden ondernomen.

“We worden allemaal ouder” is het motto waaronder de Seniorenpartij te werk gaat. Meer informatie over deze partij kunt u op de site hieronder vinden.

www.seniorenpartijutrecht.nl