De Horrofilm 'A Quiet Place' is al sinds 12 april in de bioscoop en het is dé horrorfilm in de bioscopen op het moment. Emily Blunt acteert de hoofdrol in de film die door haar echtgenoot John Krasinski - tevens haar tegenspeler - werd geregisseerd. De film heeft in totaal 17 miljoen euro gekost, maar dit is al snel drie keer terug verdiend. Er zijn al een tal aan recensies geschreven en mensen hebben verdeelde meningen over de film. Ikzelf was erg nieuwsgierig waar die meningen vandaan kwamen en ben zelf de film gaan kijken in Pathé Rembrandt, gelegen in Utrecht.

De film gaat over een gezin, dat bestaat uit ouders, een dochter en 2 broertjes, op een boerderij dat probeert te overleven in een andere wereld die wij kennen. Dit komt omdat er monsters op aarde zijn. Die monster zijn blind, maar kunnen wel fantastisch horen. Hierdoor komen ze af op alles wat geluid maakt.

Eenmaal gestationeerd in de bioscoopstoel met een grote bak popcorn en een cola, kon de film beginnen. De film neemt je direct al mee naar hoelang het gezin overleeft. In de beginscenes merk je al meteen dat er amper geluid is. Je kon alles in de bioscoopzaal horen. Al snel kom je erachter dat de monsters achter het geluid aankomen, aangezien het jongste zoontje door middel van speelgoed dat geluid maakt wordt vermoord door de monsters.

Daarna neemt de film je mee naar ongeveer een jaar later. Je ziet dat het gezin nog maar met zijn vieren is, maar de moeder is zwanger geraakt. Dit zet je meteen aan het denken; hoe moet dit tijdens de bevalling? Op een gegeven moment komt de dag van de bevalling en dit is het engste en het grootste gedeelte van de film. Elk familielid raakt in de problemen en probeert te overleven tegen de monsters. In dit gedeelte van de film zie je ook goed hoe de monsters eruit zien. Dit is erg goed ontworpen, de monsters zien er echt verschrikkelijk eng uit.

Het bleef dus bijna de hele film ontzettend stil. Soms irriteerde dat, omdat je dus ook heel goed hoorde wat er allemaal in de bioscoop gebeurde en dit leidde erg af. Toch maakte de stilte de film extra eng. Je bleef ervan op het puntje van je stoel zitten en dat is wat je wilt tijdens een horrorfilm.

Wat beter had gekund, was het achtergrondverhaal. Je ziet alleen krantenkoppen die waarschuwen dat de beesten geluid maken. Omdat er zo weinig gepraat wordt en de familie in gebarentaal spreekt, kom je niet achter bepaalde dingen. Zo was ik erg nieuwsgierig naar hoe de monsters op aarde zijn gekomen, hoe de familie als bijna enigen nog wisten te overleven en hoe de eerste dagen van de familie waren verlopen.

Al met al was het een goede film. De opbouw was goed, de stilte maakte het nog extra eng en de dynamiek en levensdrang van deze familie maakt het ook nog eens emotioneel. Doordat je zo mee gaat met de familie, wil je nog meer dat ze het allemaal overleven; dat maakt de film nog enger!