Miss beauty of Utrecht is een wedstrijd tussen allemaal meiden uit de provincie Utrecht die strijden om de titel 'Miss Beauty of Utrecht'. De organisatie zet zich elk jaar in voor een goed doel, dit jaar is dat het goede doel LINDA.Foundation. 27 mei is de finale en weten wie nou uiteindelijk de titel bemachtigt. Hoe is het om een finalist te zijn van deze contest? De redactie spreekt met finaliste Marleen Slijper en zij komt uit Oog in Al.

Wie is Marleen Slijper?

Ik woon nog bij mijn moeder in Oog in Al en ik ben 20 jaar. Op dit moment studeer ik niet, maar volgend jaar begin ik met de studie Comminucation & Multimediadesign in Utrecht. Ook ben ik finalist van Miss Beauty of Utrecht!

Je studeert op dit moment niet, wat doe je naast Miss Beauty?

Ik studeer inderdaad nog niet. Ik heb drie baantjes in de horeca. Bij café Kanaalzicht in Lombok, in een restaurant bij een museum en op zaterdag sta ik in de voetbalkantine.

Is de miss verkiezing een vleeskeuring?

Dat had ik wel verwacht, maar dat bleek meteen niet meer het geval tijdens de casting. Ze kijken ook naar wie jij bent als persoon en of je een meisje bent dat veel lacht en een goede uitstraling heeft. Het gaat dus niet alleen maar om het uiterlijk, ook om het innerlijk.

Waarom heb je je opgegeven en hoe verlopen de audities?

Ik werd ervoor gescout via Instagram door een meisje dat vorig jaar mee deed. Eerst twijfelde ik om mee te doen want ik ben maar 1m 60 en modellen moeten minimaal 1m 75 zijn. Ik dacht: ‘ik ga het gewoon proberen!‘ Bij de audities moet je helemaal opgemaakt en moet je lopen op hakken van minimaal 10 centimeter. Dan moet je in een bepaalde houding gaan staan voor de jury en blijven lachen. Je stelt jezelf voor en dan vraagt de jury over je hobby’s en wie je bent. Ook was er een Engelse ronde, om te laten zien hoe goed je Engels spreekt. Dit is belangrijk voor als je wilt winnen!

Stel je wint de titel in Utrecht, wat gebeurt er dan?

Dan ga je de strijd aan tegen de andere provincies en strijd je om de titel ‘Miss beauty of the Netherlands’. Als je die titel wint, dan ga je naar het buitenland en strijd je internationaal tegen de andere landen.

Was je hiervoor al bezig met modellenwerk?

Ik heb altijd al model willen worden. Helaas ben ik maar 1m 60 dus kon dat niet. Toen ben ik maar mijn eigen foto’s gaan maken en werd ik af en toe benaderd door fotografen via Instagram. Zo ben ik wel altijd bezig met modellenwerk.

Je zou denken dat er echt een vijandige sfeer hangt bij zo’n missverkiezing, hoe is dat bij jullie?

In het begin had ik die sfeer wel verwacht, want het is een wedstrijd. Eigenlijk is er totaal geen spanning onderling. Je staat er samen in en voor je gevoel strijd je niet tegen elkaar. Buiten de verkiezing spreek ik vaak af met meiden, het is gezellig en we hebben het naar ons zin!

Wie is jouw grootste concurrent van de andere finalisten?

Zoe Jaarsma, omdat zij het perfecte plaatje is. ‘Ze is beauty and the brains’. Ze heeft een mooie lach, witte tanden en ze studeert rechten.

Wie of wat gebruik je als inspiratiebron?

Angelina Jolie, omdat zij A) bloedmooi is en B) omdat zij veel goede dingen doet voor de wereld. Ze helpt bijvoorbeeld meiden die verkracht zijn in oorlogsgebieden, ze zet zich in voor borstkanker en ze zet zich in voor immigranten. Die vrouw inspireert mij echt!

Als dat soort dingen jou inspireren, heb jij zelf dan ook de ambitie om de wereld een betere plek te maken?

Ja! Ik denk als ik deze contest zou winnen, dat ik veel meer te zeggen en in te brengen heb over dit soort onderwerpen. Door Miss Beauty krijg je ook veel meer met dat soort dingen te maken. Nu zetten wij ons ook al in voor een goed doel. De LINDA.Foundation. Die helpt gezinnen die in armoede leven in Nederland om leuke dingen te doen. Vorig jaar was het goede doel Stichting Haarwensen.

Hoe haal je voor dat goede doel geld op?

Flyers uitdelen waar informatie op staat over donaties. Ook ga ik samen met een andere finalist poffertjes bakken bij de voetbalkantine waar ik werk.

Hoe ben je in de finale terechtgekomen?

Veel promoten op social media, posters ophangen in de Albert Heijn en mond-tot-mond reclame. Mensen kunnen op mij of andere meiden stemmen via de sms.

Stel je wint de finale niet, wat dan?

Dat zou ik heel jammer vinden, maar ik doe ook mee voor de ervaring. Tot nu toe heb ik er veel van geleerd. Vooral over mezelf. Ik ben veel zelfverzekerder sinds ik meedoe. Je moet wel sterk in je schoenen staan als Miss. Ook vraagt de jury wat je kwaliteiten zijn, dan moet je er wel over nadenken en leer je toch meer over jezelf dan je denkt.

Dan de laatste vraag: Waarom ben jij nou Miss Beauty of Utrecht?

Haha, nou, ik ben Miss Beauty of Utrecht omdat ik niet het perfecte plaatje ben. Ik heb geen onwijs lang haar, hele rechte tanden en de perfecte lach. Ik ben gewoon mijzelf! Ik heb het naar mijn zin en dat straal ik dan ook uit.