Zoë Jaarsma! Gisteravond was de finale van de missverkiezing in het theater de Lampegiet in Veenendaal. Alle finalisten kwamen bijeen en moesten voor de laatste keer zichzelf nog van hun beste kant laten zien aan de jury en het publiek.

Niet alleen Zoë heeft gewonnen, ook was er een miss Teen uitgekozen (Jeske) en een miss intercontinental (Francis) Je wint de missverkiezing door 20% stemmen via de sms, (30%) telt je inzet voor het goede doel en interviews/social media en v00r 50% bepaalt de jury wie Miss Beauty of Utrecht wordt. Ze letten er vooral op of je straalt, je het naar je zin hebt en of je op hakken kunt lopen. Er zijn meerdere rondes en de jury geeft je punten van 1-5 met bordjes. De persoon die de meeste punten heeft, wint de missverkiezing.

De dag van een finalist ziet er ongeveer zo uit:

11:00 uur, verzamelen bij theater de Lampegiet.

Het eerste uurtje doe je niet zoveel, een beetje kletsen met alle meiden en wachten op de visagie.

12:00 uur, in de make-up.

De visagisten komen om je op te maken. ‘Dit duurt heeeeel erg lang.’

15:00 uur, de generale repetitie.

Je oefent met alle meiden de hele show. Je begint met de intro dans, daarna de bikinidans en alle rondes voor de jury. Daarna even snel wat eten.

19:30 uur, SHOWTIME!

Het publiek zit al in de zaal. Achter staan alle missen op een rij om het podium op te gaan voor de voorstelronde. Vanaf dit moment kan je niet meer praten, anders hoort het publiek dat. Als iedereen geweest is, worden de punten opgeteld en worden de winnaressen bekendgemaakt. Dit waren Zoe, Jeske en Francis.

Marleen Slijper, een finaliste die onze redactie afgelopen week had geïnterviewd, heeft helaas niet gewonnen.

Marleen, hoe voel je je na de nederlaag?

Het gaat op zich wel, ik was gisteravond heel verdrietig. Nu nog steeds wel, maar ik ben over het ergste heen. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat ik bij de top vier zou zitten omdat het supergoed ging. Alle finalisten zeiden ook: “Marleen jij zit er sowieso tussen!” Maar helaas ben ik het niet geworden.. Dat is wel erg jammer.’ (op de foto zie je Marleen in het midden, tussen de twee winnaressen)

Hoe was deze dag voor je?

‘Ik was heel erg zenuwachtig, echt heel erg. De zenuwen namen het over tijdens de 2e ronde. Die ging niet zo goed. Je krijgt een maatschappelijk onderwerp (waarvan je nog niet weet wat het is) waar je jouw mening over moet geven. Ik kreeg het onderwerp ‘de Sleepwet,’ dus dat was best een moeilijk onderwerp om daar zo een goed verhaal van te maken. Ik kwam niet echt uit mijn woorden, daar baal ik echt van. Als het daar beter was gegaan, was ik misschien wel één van de beste vier. De bikinironde ging het best, ik vond het zó leuk. Er stond een lekker nummer op en ik liep goed op de hakken.’

Nu is het ‘echte leven’ weer voor Marleen begonnen, ze heeft naar eigen zeggen eindelijk weer vrije tijd. Ze gaat verder met werken en in september begint ze aan haar nieuwe studie.

Lees hier het hele interview met Marleen Slijper