Tot en met september is het bij mooi weer elke zondag feest bij Strand Oog in Al met ''In het zand''. Vanaf 16.00 draait de DJ en barst het feest binnen in de strandtent los. Voor wie geen behoefte heeft aan dat gefeest: buiten kan er nog steeds gezeten worden zonder last te hebben van de muziek. Een aanrader voor iedereen!

Soia
Strand Oog in Al bevindt zich aan de kanaalweg in een prachtig stuk natuur. Het is omringd door grasvelden en grenst aan water. Er is een deel waar op het terras gezeten kan worden, maar er is ook genoeg plek om zelf ergens te zitten met een handdoek of kleed. Heerlijk dus om te genieten van een koud drankje of bitterbal, maar ook om lekker te bakken in de zon. Noortje is een van deze mensen die ligt te bakken in de zon. Ze zit hier met een aantal huisgenoten die zich insmeren met zonnebrand. ”Het is een geweldige plek om met mooi weer gezellig te hangen met z’n allen. In ons studentenhuis kunnen we niet buiten zitten en deze plek is lekker dichtbij. Ideaal.”

In het zand
De aftrap van het wekelijkse feest was op 20 mei en zal elke zondag met mooi weer plaatsvinden. De organisatie besluit namelijk elke vrijdag aan de hand van de weersvoorspellingen of het feest doorgaat. Met gegarandeerd mooi weer en de muziek voelt het als zomervakantie. Biertje, zonnetje, muziek. Heerlijk. De populariteit van het feest is ook te merken aan de organisatie van een heus ”In het zand” festival op 11 augustus. Hier zullen onder andere artiesten als Mike Huckaby en David Vunk optreden.

’s Middags
Vanaf 11.00 is Soia open en kan er volop genoten worden van de zon. Om 12.00 is het grasveld al redelijk vol en zijn er mensen van alle leeftijdsgroepen gestrand. Er heerst een gezellige sfeer. Hoe dichterbij de aftrap van het feest, hoe sneller meer mensen binnendruppelen. Om 16.00 zit het grasveld redelijk vol. Nu ook vooral met studenten. Buiten op het grasveld/strand is er bijna niks te merken van het feest wat binnen plaatsvindt. Dat maakt ook dat er buiten ook nog heel wat ouderen en ouders met kinderen zijn. Soia is dus echt voor iedereen.

’s Avonds
Eenmaal teruggekomen bij Soia, na een onderbreking voor het avondeten, was zelfs het grasveld voor Soia he-le-maal vol. Overal lagen groepjes jongeren en studenten met pizzadozen, muziek, bier en spelletjes. Wat een gezelligheid. Door de gratis entree en de bekendheid van Soia onder studenten, krioelde het binnen op het feest van de bezoekers. Pablo Discobar, een DJ, kreeg met zijn hitjes iedereen aan het dansen.

Wat een sfeer. Soia nam iedereen mee in de zomervakantie. Gelukkig konden we op pinkstermaandag nog even in dat idee blijven hangen. Mijn advies? Neem eens een kijkje volgende zondag. Ik ben er in ieder geval weer te vinden!