Een leegstaand kantoorgebouw gelegen in Dichterswijk, op een ideale locatie, nog geen vijf minuten verwijderd van het centraal station. Robert Kraaij van Rotsvast Utrecht zag zijn kans schoon. Het verlaten kantoorgebouw dat voorheen als postsorteercentrum door PTT in gebruik was, wordt nu omgetoverd tot een appartementencomplex bedoeld voor starters en alleenstaanden.

Na lange leegstand van het gebouw is er eindelijke sprake van een ontwikkeling en niet zo’n beetje ook. “De binnenkant van het gebouw wordt zoveel mogelijk behouden. Alleen de gevel wordt opnieuw gebouwd aangezien deze vrij gedateerd is, ook wordt het dak voorzien van zonnepanelen” Aldus de verhuurmakelaar en beheerder van de Utrechtse makelaar Rotsvast. Met behulp van projectontwikkelaar MidNed worden deze duurzame plannen gerealiseerd. Er zijn door de gemeente hoge eisen gesteld met betrekking tot de duurzaamheid van het gebouw.

Niet alleen het leegstaande gebouw wordt aangepakt, maar ook de omgeving eromheen. De stenen parkeerplaats zal moet worden voorzien van meer flora en fauna om zo een aantrekkelijker en leefbaarder klimaat te creëren voor de bewoners. “Bewoners moeten niet het idee krijgen dat ze zich in een voormalig kantoorgebouw wanen maar in een waardig appartementencomplex.” Volgens Kraaij zal er dus sprake zijn van een complete transformatie.

Met als doelgroep starters, alleenstaanden en tweeverdieners is het vaststellen van een passende prijs van groot belang. De appartementen hebben geen royale grootte en zijn hierdoor dus niet geschikt voor gezinnen. Voor een appartement van 25m2 betaal je zo ongeveer 710 euro per maand aan huur. De iets grotere appartementen van 29m2 zitten rond de 750 euro aan huur.

Vanaf deze maand zijn de appartementen te huren en ze lijken zeker in de smaak te vallen. Of dit komt door de woningnood in Utrecht of de leefbaarheid van het gebouw blijft de grote vraag. Ik legde deze vraag voor aan Kraaij waarop hij antwoordde: “Ik denk dat beide factoren een rol spelen bij het verhuren van de appartementen en dat misschien die leefbaarheid wel de doorslag geeft!”