Met de Kerst lijkt het altijd alsof het beste in mensen naar boven komt. De kaartjes naar vrienden, verre familie en onbekende buren worden geschreven, je krijgt de drang om iedereen op straat gedag te zeggen en je glimlach is constant aanwezig. Ook in Utrecht-West kregen een aantal personen de onuitputtelijke drang om iets goeds voor de medemens -of de medeboom- te doen. 

Upbeatles is hét pubquizbureau van Utrecht. Jochem Geerdink en Pascal Ninaber zijn ontzettend druk met het vullen van de bekendste cafés van Utrecht op de koude avonden in het gezellige December. Je geeft je op met teams van vijf of zes personen en vervolgens speel je een leuke quiz onder het genot van een biertje. Speciaal voor de Kerst organiseert dit iconische duo een Top2000 Quiz.  Maar wat als je alleen bent deze Kerst en dat team van vijf personen nooit bij elkaar krijgt?

Gelukkig hebben Jochem en Pascal een soort oplossing gevonden voor de eenzame mens tijdens Kerst. Maar stel je voor dat je een kerstboom bent. Je staat te pronken bij iemand in de woonkamer totdat die ene duistere dag komt, je lichtjes en andere prachtige versiersels worden je afgenomen en jij wordt op straat voor dood achtergelaten. Sjean Rensing vindt dat we dit die arme kerstbomen niet aan kunnen doen en bedacht ook hier een oplossing voor.