Het is de vijfde editie van het foodtruckfestival TREK. Het festival begon ooit in Utrecht en Den Haag en heeft zich vermenigvuldigd naar Rotterdam, Nijmegen, Maastricht, Enschede, Eindhoven, Den Bosch en Amsterdam. Vandaag trok onze redacteur Lieuwkje Dijkstra eropuit om de sfeer te proeven in het Grifpark waar het festival haar deuren opende.

Met mijn navigatie in mijn hand liep ik met grote ogen door de Wittevrouwenbuurt van Utrecht. Schattige, kleine huisjes met bloemetjes in de voortuin die in flinke bloei stonden. ‘’Uw bestemming bevindt zich aan de rechterkant’’. Zonder navigatie had ik het ook wel kunnen vinden want op vijftig meter afstand ruik je de overheersende barbecuegeur en hoor je de bass zachtjes door de boxen dreunen. Ik loop door een pad dat is gemaakt van dranghekken en sluit mij aan bij een grote groep mensen die keurig staan te wachten voordat het festival officieel begint.

Festival terrein

Burgemeester TREK
Drie minuten vóór klokslag vier uur spreken de securitymensen nog wat details met elkaar door en zie ik ze communiceren door middel van hun headphones.

De dranghekken worden aan de kant geschoven en ik voel een soort euforie opkomen alsof ik straks een achtbaan in ga stappen. Langzaamaan lopen de bezoekers naar binnen. Ik moet nog even mijn tas laten controleren door een beveiliger en loop dan het festivalterrein op. De eerste die mij groet is de zogeheten ‘burgemeester van TREK’. Hij loopt rond in een opvallend glitterpak en wenst iedereen veel plezier.

Mensen inhaleren de heerlijke geuren die worden verspreid over het terrein. ‘’Laten we beginnen met een drankje meiden!’’ hoor ik een jonge vrouw roepen die omringd wordt door drie andere vrouwen. Ze lopen naar de Gin&Cocktail bar, sluiten aan bij de bar en bestellen hun drankjes.

Er dreunt countrymuziek door de boxen en ik zie de mensen rondlopen, zoekend naar een lekkere versnapering.

Theaterhuis

Theateracts 
Als ik verder loop over het terrein zie ik een huis staan met daarop ‘’Theater’’. Er zijn nog geen shows te zien, ik vermoed dat die later op de avond plaats zullen vinden. Niet kort daarna word ik aangesproken door een man met frivole kleding aan. Hij draagt een wijde broek en heeft een grote hoed op zijn hoofd. ‘’Dag dame, jij wil vast wel touwtje trekken!’’ Ik besluit mee te gaan in deze act en sta tegenover mijn tegenstander. Ik trek en uiteindelijk win ik! De frivole man bedankt ons en ik besluit verder te onderzoeken wat ik nog meer ga tegenkomen op het festival.

De foodtruckmensen staan nog op hun gemakje te wachten tot dat ze hun streetfood kunnen bereiden voor een bezoeker. Ik bedenk me dat ze er vanavond wel anders bij staan, want dan zal de drukte nog meer toenemen.
Er komt opnieuw een straattheateract voorbij. Het is een vrouw met een gigantische jurk aan en een flinke boezem. Op haar hoofd draagt ze een bloemenkrans en ze zwiert vrolijk door het publiek heen. Haar unieke verschijning brengt een lach op het gezicht van velen.

Keuzestress 
De keuze is groot. Misschien te groot voor mensen zoals ik die absoluut geen keuze kunnen maken als het aankomt op eten. Er staan foodtrucks met Japans, Vietnamees en Italiaans eten, maar je kunt je ook aansluiten voor hotdogs, hamburgers, curries, borrelplankjes en Surinaamse roti.

Quote bij muziekpodium

Zodra ik het terrein verlaat hoor ik de zanger zingen ”Let’s go out and have some fun tonight”. Ik zou zeggen bel je vrienden, stop je zonnebril in je tas en ga genieten van de diverse streetfood gerechten en theatervoorstellingen op het foodtruckfestival TREK! Het festival duurt tot en met maandag 21 mei.

 

Ik begin alweer trek te krijgen..