De partij Student & Starter in Utrecht is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1 naar 2 zetels gegaan en wil een hoop gaan betekenen voor studenten en starters in Utrecht. Tim Homan (lijsttrekker van Student & Starter): ''Student en Starter wordt nu eindelijk serieus genomen''. Tim Homan hoopt op een linkse coalitie met onder andere: Groenlinks, PvdA en de SP.

3 doelen voor ogen

Tim Homan, de lijsttrekker van Student & Starter, is blij met de stijging van een naar twee zetels alleen had het liefste drie zetels gehad. Nu hij twee zetels als partij heeft wordt hij al een stuk serieuzer genomen dan hiervoor en wil zich op drie onderwerpen gaan richten voor Utrecht.

De partij van Tim Homan wil zich gaan focussen op de duurzaamheid: ”Dan gaat het bijvoorbeeld over schoon vervoer, meer groen in de stad en hoe je met afval omgaat”. Maar waar de partij zich vooral op wil gaan focussen is het onderwerp wonen: ” Met het gunstige economisch tij moeten we blijven bijbouwen en duidelijke keuzes maken voor betaalbare woningen in de sociale en middenhuur, inclusief studenten- en starterswoningen. ”  Dit kan voor erg veel jongeren die studeren in Utrecht positief uitpakken vanwege het feit dat er een groot aantal studenten zijn die op zoek zijn naar een kamer of woning in Utrecht.

Laatst was al in het nieuws dat een groot aantal studenten tenten had geplaatst op Janskerkshof om aandacht te vragen voor het grote woningtekort in Utrecht voor studenten en de hoge prijzen voor woningen in Utrecht. Jeffrey Koppelaar, nummer vier van de lijst bij Student & Starter: ”In Utrecht hebben wij een tekort van 8000 studentenkamers, het is zaak dat wij gaan beginnen met bijbouwen.”

Tim Homan liet laatst ook al van zich horen in het overvolle Tivoli tijdens het lijsttrekkersdebat op 20 maart. Hierin maakte hij nogmaals duidelijk iedereen in Utrecht moet kunnen wonen: “Iedereen moet in Utrecht kunnen wonen, arm of rijk. Ook moet iedereen een goede baan kunnen hebben, arm of rijk.”

PVV staat niet in het rijtje

Waar lijsttrekker Tim Homan sowieso niet mee samen wilt werken is de PVV. De punten van de PVV staan lijnrecht tegenover de punten van Student & Starter en gaan daarom niet samen met de punten van de PVV.  Daarbij zal het niet erg waarschijnlijk zijn dat PVV met een partij een coalitie gaat vormen aangezien de partij maar 1 zetel in Utrecht heeft en een grote meerderheid van de partijen niet een coalitie met de PVV wil.

Wonen voor iedereen

Wonen is duidelijk een groot punt voor Student & Starter dit vertelde ook Jeffrey Koppelaar: ”We merken duidelijk een grote vraag van studenten en starters naar woningen die er op het moment gewoon niet zijn en dat zou eigenlijk niet moeten kunnen.” Waarom veel studenten en starters eerst niet konden wonen in Utrecht was voor Jeffrey ook een grote vraag. Hij zelf vond het namelijk al een rare kwestie dat in een stad als Utrecht niet iedereen een plekje kon vinden. Volgens hem is het wel een heel haalbaar doel om iedereen aan een plek te helpen en gaat zich er ook met zijn partij hard voor inzetten. Dit wil hij bereiken door de bouw extra te stimuleren vooral nu de economie in een hoog conjunctuur zit. ”Dat in een stad als Utrecht niet iedereen kan wonen is voor mij een absoluut raadsel, waarom lukt dit in andere steden wel maar in Utrecht blijven we met een te kort aan woningen zitten”.

Gejuich en blijdschap, maar geen derde zetel

Tijdens de verkiezingsavond was de spanning van de gezichten af te lezen, hoeveel zetels Student & Starter zou gaan krijgen ging er om spannen werden het er twee of drie? De verschillende gezichtsuitdrukkingen waren goed af te lezen, waarbij de een geconcentreerd met zijn handen in elkaar naar het scherm zat te kijken was de ander aan het duimendraaien in een hoekje. Toen de uitslag doorkwam sloeg de stemming om van gespannen naar gejuich en blijdschap, want student en starter, een van de lokale partijen van Utrecht had twee zetels te pakken.