In September 2016 is voor het eerst het leenstelsel in Nederland ingevoerd, zo meldt de Dienst Uitvoering Onderwijs. Studenten ontvangen hierbij geen basisbeurs meer en moeten alles wat ze bij de Dienst Uitvoering Onderwijs lenen terugbetalen. De student Demi Rietberg volgt al twee jaar de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Geld lenen wilt zij niet, en zij bedacht een andere manier om aan haar geld te komen. Ze vertelt over haar eigen bedrijf in een interview met verslaggeefster Yasmin Apotheker.

 

In September 2016 is voor het eerst het leenstelsel in Nederland ingevoerd, zo meldt de Dienst Uitvoering Onderwijs. Studenten ontvangen hierbij geen basisbeurs meer en moeten alles wat ze bij de Dienst Uitvoering Onderwijs lenen terugbetalen. Stefanie is een tijdje geleden afgestudeerd en heeft een studieschuld van 18.000 euro. Zij vertelt aan verslaggever Christel Verloop welke gevolgen en nadelen zo’n studieschuld met zich meebrengt.

 

In September 2016 is voor het eerst het leenstelsel in Nederland ingevoerd, zo meldt de Dienst Uitvoering Onderwijs. Studenten ontvangen hierbij geen basisbeurs meer en moeten alles wat ze bij de Dienst Uitvoering Onderwijs lenen terugbetalen. Henk Wams is vader van twee dochters. De een profiteert nog van het oude stelsel, terwijl zijn andere dochter dit jaar haar studie begint via het leenstelsel. Henk vertelt aan verslaggever Christel Verloop hoe het is om als ouder van twee studerende dochters zijn kinderen een mooie toekomst te bieden.