Een spinning-les volgen, vallen van je fiets, wakker worden na de val en jezelf opeens onwijs geweldig vinden. Zo begint de film 'I feel pretty' waarin Amy Schumer de hoofdrol heeft.

De boodschap van de film is erg duidelijk: ‘love yourself, wie je ook bent of hoe je er ook uitziet.’ Een veelbesproken onderwerp tegenwoordig, kijk maar naar sociale media. Het gaat constant over jezelf accepteren en jezelf mooi vinden. Tja, die boodschap kennen wij nou wel. Toch is er deze film, die deze boodschap nog even komt verkondigen. Toch is het jammer, dat in deze film een wat vollere en minder knappe vrouw eerst op haar hoofd moet vallen wil ze zich goed voelen.

Als je van cheesy Amerikaanse humor houdt, dan is deze film perfect. Slechte grappen, maar toch moet je erom lachen. Er zaten echt mensen in de zaal (inclusief ik) die erg hard moesten lachen. Je kan je namelijk erg goed ‘relaten’ met situaties die worden geschetst. Gewoon even je verstand op nul en lachen. Met je vriendje zou ik hier niet zo snel naartoe gaan, die snapt die vrouwenhumor toch niet. Met een voldaan gevoel loop je de bioscoopzaal uit, nog na te praten en te lachen over de film, samen met je vriendinnen.

De hoofdrolspeelster Amy Schumer, die Renee Bennett heet in de film, heeft aardig wat zelfspot. Je moet het maar kunnen, jezelf zo voor lul zetten. Meedoen aan een bikiniwedstrijd, daten met de mooiste mannen en seks hebben met het licht aan, terwijl je niet de allerslankste bent. Why the f*ck ook eigenlijk niet!?

Amy is naast haar baan als actrice, ook komediant en schrijfster. Humor en zelfspot heeft de vrouw wel. Thema’s die in de film aan bod komen, zoals body positivity, bespreekt Amy zelf ook al in haar eigen programma bij Comedy Central ‘Inside Amy Schumer.’  Op dit gebied is ze dus ook bekend.

En dan Emily Ratajkowsk, die Mellory heet in de film. Echt een beeeeeeldschone vrouw, die veel kan, maar acteren niet. Er zit altijd wel ‘het mooie maar domme meisje‘ in een Amerikaanse film. Deze vrouw hebben ze echt alleen aangenomen om haar beauty en niet haar acteer-skills. Emily was in totaal zo’n minimale 10 minuten te zien. In de trailer leek het erop dat Emily ook een hoofdrol had. Misschien ook maar beter van niet, want dan was de film niet erg veel beter geworden denk ik. Gewoon een mooie en bekende vrouw, die zorgt voor wat extra bezoekers gok ik zo.

Abby Kohn en Marc Silverstein zijn de regisseurs van de film. Ze regisseren samen eigenlijk vooral komedie/romantische films die gericht zijn op vrouwen. Zo regisseerden ze de films: ‘How to be single?’ en ‘The Vow.’ Naar mijn mening niet de beste en meest diepzinnige films die er bestaan, maar daar is totaal niets mis mee.

De film is te zien in Pathé en in Kinepolis bij de Jaarbeurs.