Iedere eerste en derde woensdag van de maand wordt er vanuit zorgcentrum Gezond Oog in Al een wandeling georganiseerd voor iedereen die mee wil doen. Ouderen, jongeren, omwonenden en vreemden zijn allemaal welkom.  Zo ook de eerste woensdag van april. Helaas is voor de eerste keer in het bestaan van de zogenaamde Samenloop, de activiteit afgelast. Het hagelde en onweerde op 4 april, volgens Stephanie van Emmerik, vrijwilligster bij de Samenloop, werd het dan te gevaarlijk. Stephanie vertelt: “Er zijn twee mensen deze keer komen opdagen, we hadden er minstens twintig verwacht, maar door het weer is er bijna niemand gekomen.”


Stephanie stond samen met nog een aantal andere vrijwilligers in de hal van de Cereolfabriek, toen ze besloten om de Samenloop af te lassen. De Cereolfabriek langs de Kanaalweg is normaal gesproken het verzamelpunt  voor de gegadigden en de vrijwilligers, vanuit daar gaan ze wandelen. Om 17:30u moet iedereen bij de oude fabriek aanwezig zijn, vanuit daar vertrekken er twee groepen. De ene groep wandelt zo’n drie kwartier, de andere een uur.

De Samenloop bestaat al sinds 2015. Het begon toen met één keer per maand, maar is nu uitgebreid naar twee keer. Er lopen allerlei verschillende vrijwilligers mee die te maken hebben met het zorgcentrum, zoals huisartsen, fysiotherapeuten. Iedereen mag zich aanmelden om mee te lopen en ook zonder aanmelding ben je welkom om te komen. De Samenloop is bedoeld om het laagdrempelig en toegankelijk te maken voor mensen om in beweging te komen. Het kost geen geld en is makkelijk omdat je niet hoeft aan te geven of je komt of niet. Ondanks deze makkelijke regels komen er volgens Stephanie vaak genoeg mensen opdagen.

In de wintertijd is de Samenloop er niet. Vanaf dat de zomertijd weer in gaat is het weer elke maand twee keer. Stephanie vertelt dat 4 april weer de eerste keer was na de wintertijd dat ze zouden gaan wandelen. Helaas ging dit dus niet door, de volgende keer hopen op beter weer.

Wat een nieuwer aspect is aan de Samenloop is dat je nu ook na afloop gezamenlijk kunt eten. Voor € 9,50 is er een maaltijd op de eerste verdieping van de fabriek, georganiseerd door het Wilde Westen. Het Wilde Westen is een centrum dat bestaat uit wijkbewoners die in de Cereolfabriek en in de wijken rondom de fabriek ontdekken wat kunst allemaal te bieden heeft. Zij geven kunst gerelateerde cursussen waarbij bij alles het ontmoeten centraal staat: het ontmoeten van de mede-wijkbewoner.