Utrecht West heeft veel diverse wijken. Lombok is een van die wijken. Het staat bekend als een multiculturele wijk. De wijk ziet er aantrekkelijk uit door zijn karakteristieke straatjes en de fijne ligging nabij het centrum. Dankzij de multiculturele samenleving in Lombok zijn er ook veel multiculturele winkels. Van halal slagers tot Surinaamse eetcafetaria. Toch zijn sommige winkeliers niet helemaal tevreden met de Kanaalstraat omdat het einde van de straat vergeten zou worden door de winkeliersvereniging. John Roekalea van cafetaria De Driehoek legt uit waarom.

Cafetaria de Driehoek is een veelzijdig cafetaria. Zij verkopen Hollandse snacks zoals de frikandel, maar je kunt er ook terecht voor Surinaamse gerechten.  In 2012 is de cafetaria verbouwd en hebben ze de kleuren en inrichting gemoderniseerd. Niet alleen heeft het uiterlijk een verandering gekregen, ook het assortiment is aangepast en uitgebreid met meerdere gerechten. Het was voor John belangrijk om te investeren in het bedrijf om daar later weer meer omzet uit te halen. Dat is gelukt, en er is zelfs een tweede filiaal bijgekomen in Terwijde. Toch blijft het lastig voor John om veel klanten te trekken. ‘’De gouden tijden gaan nooit meer terugkomen, en dat komt doordat het aanbod drie keer meer is gestegen’’ aldus John Roekalea. Lombok is een wijk met veel aanbod op het gebied van eten en drinken, alleen de passanten zijn meer te vinden in de kop van Lombok omdat daar de doorstroom zit richting het centrum. Dit is precies wat John mist in de Kanaalstraat, en hij vindt dat voor een deel te wijten aan de winkeliersvereniging.

 

Zodra je door de Kanaalstraat wandelt is het op het begin van de straat bij de Moskee erg druk en er zijn winkels. Dat wordt langzaam minder richting het einde toe. John vindt dat de winkeliersvereniging er voor moet zorgen dat er meer aanbod komt en meer reuring aan het einde van de straat. De winkeliersvereniging bestaat uit ondernemers uit de straat, zij bundelen hun krachten samen en overleggen over bijvoorbeeld koopavonden, promotie-acties en contacten met de gemeente. Zij hebben gevraagd of John deel wilde nemen aan de vereniging, maar daar is hij, zoals hij zelf zegt, te druk voor.

 

Voor John Roekalea is het belangrijk dat er aan het einde van de Kanaalstraat meer reuring komt, maar verder maakt hij zich niet te veel druk en staat hij met veel plezier in zijn cafetaria.