LEGO World is van 18 t/m 24 oktober weer in de Jaarbeurs Utrecht te vinden. Voor het vierde jaar op rij zal er hier weer veel gebouwd en gecreëerd worden maar alleen rondkijken kan natuurlijk ook.

Ondanks dat het een frisse en regenachtige donderdag is lopen er veel mensen richting de ingang van de Jaarbeurs Utrecht. Het geluid van gezellig kletsende ouders, opa’s en oma’s en enthousiaste kinderen van alle leeftijden vult de ruimte zodra je binnenloopt. Overal hangen grote spandoeken met de woorden LEGO World, de gele achtergrond hiervan wordt gevuld met legopoppetjes. De geur van broodjes Unox en snoepgoed hangt opdringerig in de lucht en de ruimte voelt warm aan door de vele mensen.

In hal 2 bij de oostingang is een jungle gecreëerd. Tijgers, panda’s, een leeuw en olifant gemaakt van vele kleine legoblokjes staan je tussen de bomen aan te kijken. Ouders met camera’s maken foto’s, sommigen met hun kind breed lachend voor de bouwwerken. Even verderop in hal 1 is een (LEGO Friends) sectie gemaakt waar de kinderen met Emma, Olivia, Mia, Andrea en Stephanie op de foto kunnen. De hoofdrolspeelsters van deze succesvolle Legoserie zijn natuurlijk ook gebouwd van LEGO en is vooral populair onder de meisjes. Vlakbij staat er een gratis kermisattractie voor jong en oud, gedurende de hele dag staat hier een lange rij voor. Voor de kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek is er ook een aparte afdeling gemaakt. Hier kunnen ze het speelgoed bekijken en wordt uitgelegd hoe de technische bouwwerken in elkaar steken.

LEGO World wordt nu voor het vierde jaar op rij in de Jaarbeurs gehouden en het is wederom een groot succes. Het evenement is ontwikkeld door Roy Cordes van Lego Nederland en Eric Broekaart die momenteel directeur is van Het Organisatieteam.  Het evenement werd voor het eerst gehouden in 2001 in de IJsselhallen in Zwolle. Wat begon met een bezoekersaantal van 27.500 is uitgegroeid tot een evenement met een bezoekersaantal van meer dan 90.000 mensen, afkomstig uit Nederland, België en Duitsland. Dit jaar reden er 22 vrachtwagens vol met Legostenen, modellen en andere materialen naar de Jaarbeurs.  Voor kinderen zijn er talloze mogelijkheden om te leren, spelen, creëren en natuurlijk te bouwen. Er is voor iedereen wel iets te beleven doordat niet alleen LEGO Friends wordt gerepresenteerd maar ook LEGO Star Wars, LEGO Ninjago, LEGO Technic, LEGO City en ga zo maar door. Volgens vele bezoekers is het ‘een leuk uitje voor ouders en kinderen’.

Jubilee Seaways
In hal 4 is er iets heel bijzonders te zien. Het Legoschip Jubilee Seaways van DFDS, het grootste scheepvaartbedrijf in Noord-Europa, is hier te bewonderen. Het schip is 12 meter lang en 2,7 meter hoog, hiermee is dit het grootste legoschip ooit en daarom is het opgenomen in het Guinnes Book of Records. Naast de Jubilee Seaways is er in deze hal ook gedacht aan het welbekende Star Wars. Je kunt je eigen ruimteschip bouwen terwijl een levensechte Yoda en iemand verkleed als Darth Vader toekijken. Ook staan er door de hele Jaarbeurs nog veel meer bekende personen. Zo kan je Woody en Buzz Lightyear uit de Toy Story series bewonderen.

jubilee-seaways-na-photoshop

Willem Alexander en Maxima
Dit is misschien nog maar de helft van wat er te zien is, want in een derde hal staan koning Willem Alexander en koningin Maxima al op je te wachten. Ze staan voor een witte koets en ook hier worden veel foto’s van gemaakt. Ouders en kinderen kunnen daarnaast onder een heuse LEGO douche lopen. In gele regenponcho’s dalen vele blokjes op ze neer, net als echte regen. Naast dat er dus heel veel te zien is, in totaal zo’n driehonderd modellen, is er voor jong en oud ook genoeg te doen. Er worden wedstrijdjes ‘wie kan het snelst bouwen’ georganiseerd en ook aan de kleinsten is gedacht, zij kunnen hun creativiteit uiten in de LEGO Duplo ruimte.