Er kan bourgondisch genoten worden. Vanaf donderdag 17 tot en met maandag 21 mei kan de liefhebber van streetfood en gezelligheid in het Utrechtse Griftpark terecht voor de 5e editie van het festival TREK.

Omdat de voorafgaande vier edities van het festival TREK zo’n succes waren, openden gisteren om 16 uur voor de vijfde keer de hekken van het festival in het Griftpark. Met een gratis entree is het festival voor iedere portemonnee toegankelijk en is er genoeg te doen voor wie van eten, drinken, theater en live muziek houdt.

BurgeRmeester van festival TREK- “Dit is de vijfde editie van het festival, we hebben dus een jubileumjaar! De unieke, kleine en cozy feel is wat het festival zo uniek maakt. We willen het heel graag klein houden en daarom hebben we ervoor gekozen om het de feel te geven van een klein dorp. We hopen door deze keuze en het kiezen voor verschillende keukens een breed en multicultureel publiek te trekken.”  

Er is een ruim aanbod van het zogenoemde streetfood. Bij de verschillende foodtrucks en stands kunnen er kleine gerechtjes worden gehaald uit keukens van verschillende landen. Zo zijn er Japanse stands waar sushi en noodles kunnen worden gehaald, er zijn stands waar echte Amerikaanse burgers worden bereid en is er zelfs voor de vegetariërs en kleintjes onder ons meer dan genoeg keuze. De smaakpapillen kunnen ook getrakteerd worden door het grote aanbod in drankjes. Er is een bus waar je speciaalbier kunt kopen, een ruime wijnbar en voor degenen die het weekend graag fancy ingaan is er zelfs een cocktailbar.

Een ruim aanbod in eten en drinken in een unieke sfeer
Foto: Manon Broers

 

Naast eten en drinken zijn er acts te bekijken van jonge theatermakers en krijgen kleinkunstenaars en muzikaal talent een podium geboden. Wie na het drinken van genoeg alcoholische versnaperingen zelf een dansje willen wagen, kan dat op funk, soul en dance hits.

Bezoekster Luna- “Dit is de tweede keer dat ik bij TREK ben in Utrecht. Ik vind het echt een leuk festival. Je kunt er heerlijk eten en lekker chillen, er is genoeg te zien! Het is eigenlijk een avondje uit terwijl je het gevoel hebt dat je in je achtertuin bent. Beter kan in mijn ogen niet.”

De burgemeester van festival TREK – die het hele weekend zorg draagt voor het festival – denkt dat gezien het verwachte weer dit weekend, rond de 7,5 tot 10 duizend mensen te ontvangen in het park.