In het weekend van 15 en 16 oktober zijn alle brugdelen van de Dafne Schippersbrug op hun plek gehesen. Dit is een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal die de Utrechtse wijken Oog in Al en Leische Rijn, met elkaar zal verbinden.

De bouw liep vertraging op toen bleek dat er zwaardere kabels nodig waren om het tweede brugdek te kunnen dragen. Het werk werd uitgesteld naar zondagavond. In de nacht van zondag op maandag is het wel gelukt om de brugdelen op hun plaats te hijsen.

De gemeente Utrecht is in maart 2016 begonnen met de bouw van de Dafne Schippersbrug. Naar verwachting wordt de brug eind dit jaar, nadat de brugdelen aan elkaar zijn bevestigd, voor het eerst in gebruik genomen door fietsers en voetgangers.

De fietsbrug heeft de naam van atlete Dafne Schippers gekregen, die geboren is in de wijk Oog in Al. Er werd een prijsvraag uitgeschreven waar mensen konden stemmen voor de naam die de brug moest krijgen. Door hieraan mee te doen konden de deelnemers een fiets winnen. Een overgrote meerderheid heeft gestemd op de naam Dafne Schippers.

Via een webcam kunt u de werkzaamheden volgen.