In Utrecht West zijn er genoeg kamers waar studenten wonen, denk aan Zevenwouden in Lunetten, maar ook kamers in de wijken Kanaleneiland en Lombok. Sinds 2015 hebben (toekomstige) studenten te maken met het sociale leenstelsel wanneer zij gaan studeren. Het afgelopen weekend heeft Tweede Kamerlid Zihni Özdil van GroenLinks laten weten dat hij het sociale leenstelsel, zoals we dat nu kennen, niet meer steunt. Hij noemde het een 'verrot systeem'. GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft deze week laten weten dat ook hij dit sociale leenstelsel niet meer steunt. We spreken hierover met DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Wat vinden zij van het sociale leenstelsel?

Wil je na deze audioreportage nog meer weten over het huidige sociale leenstelsel? Luister dan ook naar de volgende audioreportage, waarbij ik verder praat met voorzitter Julia van DWARS over het sociale leenstelsel. Ook spreek ik met nog meer jongeren in Utrecht West.