In 2017 diende Student en Starter de motie 'Pils in het park' in bij de gemeenteraad. De raad nam deze motie voor meer verkoopgelegenheid van hapjes en drankjes in parken aan. Het college van B en W steekt wél een stokje voor de verkoop van alcoholische versnaperingen. Dit voorjaar zijn de eerste veranderingen te zien in de parken van Utrecht. Bezoekers van park Transwijk moeten nog even wachten op de extra verkooppunten.

Een motie waarvan je kan denken dat menig student er al jaren op zit te wachten: ‘motie pils in het park’. Uit de plannen van Student & Starter, die twee zetels in de gemeenteraad bekleed, blijkt dat het om meer gaat dan het verkopen van bier. De partij wil meer ruimte creëren voor ondernemers om eten en drinken te verkopen in de Utrechtse parken. De recreanten hoeven vervolgens niet meer de supermarkt leeg te roven en kunnen in het park zelf iets lekkers halen. Daarnaast zou “genieten van groen en genieten van een drankje” samenkomen, aldus fractievoorzitter Tim Homan in een interview in DUIC.

De motie werd aangenomen door de gemeenteraad maar kon wel op wat kritiek rekenen, vooral het aanbieden van alcohol wordt slecht ontvangen door andere partijen, stichtingen van parken en uiteindelijk ook het college van B en W. Die laatste heeft Student en Starter laten weten meer verkooppunten mogelijk te willen maken in de parken door middel van het verstrekken van mobiele vergunningen (ventvergunning) aan ondernemers. Máár, zo melden zij, deze vergunningen ontlenen zich niet voor de verkoop van alcohol. Oftewel: het einde van Pils in het park.

Hier denkt raadslid Eva Oosters van Student en Starter anders over, zij geven de strijd om ‘pils in het park’ nog niet op. Ook legt ze in de volgende video uit wat bezoekers van park Transwijk dan wél kunnen verwachten.